HIUSPOHJAN ONGELMAT

Pohjoismainen hius on ohut ja määrällisesti sitä on yleensä paljon. Hius joutuu koville muuttuvien vuodenaikojen ja sääolosuhteiden takia. Hiuspohja reagoi lämpötilanvaihteluihin kuivumalla ja hilseilemällä ja se voi olla ärtynyt ja kutiseva. Ensisijaisen tärkeää on hoitaa ensin hiuspohja kuntoon jos siellä on joku akuutti ongelma. Terveestä hiuspohjasta kasvaa terveet ja kauniit hiukset. Hiuspohjan ongelmia ovat myös hiusten rasvoittuminen ja hiustenlähtö.

MISTÄ HIUSPOHJAN ONGELMAT SYNTYVÄT?

 • Talviaikaan lämpötilan vaihtelu rasittaa hiuspohjaa (hiuspohja reagoi ilman kuivumiseen jonka lämmitys tuo mukanaan). Hattuja pidetään välillä ympäri vuorokauden, jolloin hiuspohja hautuu, eikä saa happea. Hiuspohjassa voi ilmetä hilseilyä.
 • Tuotteet voivat tukkia hiuspohjan. Esim. hiuspuuterit, joiden avulla freesataan tyveä ja pitkitetään pesuvälejä. Tukkeutunut hiuspohja voi pahimmillaan tulehtua koska likainen hiuspohja kerää helpommin itseensä ulkoa tulevat saasteet ja lian.
 • Huono pesu voi ärsyttää hiuspohjaa. Jos hiukset on pesty liian huolimattomasti esim. takaraivon kohta jää monesti pesemättä kunnolla. Hiustenpesussa hangataan enemmän hiuksia kuin hiuspohjaa tai pesutuotteiden huuhtelu tehdään huolimattomasti ja näin ollen tuotejäämät tai lika voi jäädä ärsyttämään hiuspohjaa.
 • Märät hiukset. Hiuspohjan ongelmia syntyy monesti myös silloin kun pestään hiukset iltaisin ja mennään aina märillä hiuksilla nukkumaan. Tämä on usein paksujen ja pitkien hiusten ongelma. Hiuspohja hautuu märkänä ja pidemmällä tähtäimellä hiuspohja alkaa reagoimaan.
 • Väärä tuote. Käytettävässä kotihoitotuotteessa voi olla jotain, mikä ei sovi itselle. Ehkä liian pesevä shampoo?
 • Stressi voi aiheuttaa kutinaa tietyillä alueilla hiuspohjassa. Hiuspohjaan voi myös ilmaantua ihottumaa alueittain. Stressi on myös usein syy hiustenlähtöön.
 • Perinnölliset tekijät ja ikä aiheuttavat hiustenlähtöä niin miehillä kuin naisilla.
 • Raskausaikana hormonit aiheuttavat hiustenlähtöä. Itseasiassa synnytyksen jälkeinen kolmas imetyskuukausi on se jolloin hiustenlähtöä alkaa ilmetä.
 • Hiustenrasvoittuminen. Hiustenrasvoittumista säätelee ainoastaan hormonit ja näin ollen tämä ilmiö on vahvimmillaan murrosiässä jolloin hormonitoiminta alkaa. On normaalia pestä hiukset kolmen päivän välein. Mutta jos hiukset täytyy pestä kaksi kertaa päivässä on syytä kiinnittää asiaan huomiota ja valita asianmukaiset hoitotuotteet.

KUINKA VALITSEN OIKEAN TUOTTEEN?

ÄRTYNYT PUNOITTAVA JA KUIVA HIUSPOHJA

BIO+ HYDRA BALANCE

Mikäli hiuspohja on herkkä. Ihosi reagoi herkästi kemikaaleihin. Tämä tuote rauhoittaa hellävaraisesti kuivaa hiuspohjaa. Kosteuttaa välittömästi ja pitkäkestoisesti sekä hiuksia että hiuspohjaa. Silikoniton koostumus. Vegaaninen.

BIO+ HYDRA BALANCEHerkälle ja kuivalle hiuspohjalle
BIO+ HYDRA BALANCE

TILAA TUOTTEET TÄSTÄ

HUOM. Kun tilaat tuotteita itsellesi jätä Viesti lahjakortille osio tyhjäksi ja siirry tilaamaan. Muista valita toimitustavaksi postitus.

HILSEILEVÄ HIUSPOHJA

BIO+ ACTIVE ANTI-DANDRUFF

Shampoo ja hiuspohjaan jätettävä seerumi poistaa näkyvää hilsettä ja auttaa lievittämään kutinaa. Tuotteita käytetään kuuriluontoisesti (3-4 viikkoa). Sopii sekä rasvaiselle että kuivalle hilseelle.

Cutrin hilseshampoo
BIO+ ACTIVE ANTI-DANDRUFF SHAMPOO
CUTRIN- hilsehoito
BIO+ ACTIVE ANTI-DANDRUFF SEERUMI

TILAA TUOTTEET TÄSTÄ

KUINKA TUNNISTAT HILSEEN?
Rasvainen Hilse. Rapsuttaessa hiuspohjaa sieltä irtoaa paksuja laattoja. Rasvainen hilse kerää paljon bakteereja ja voi olla hoitamattomana todella kutiseva tai jopa tulehtunut.
Kuiva Hilse. Hiuspohjaa rapsuttaessa hilse irtoaa pois. Tämä pölisee olkapäille. Tämäkin versio on monesti kutiseva, mutta ei aina.

HUOM. Kun tilaat tuotteita itsellesi jätä Viesti lahjakortille osio tyhjäksi ja siirry tilaamaan. Muista valita toimitustavaksi postitus.

RASVOITTUVA HIUSPOHJA

BIO + REBALANCE

Tasapainottavat tuotteet rasvoittuville hiuksille ja hiuspohjalle. Puhdistaa rasvoittuvat hiukset hellävaraisesti mutta tehokkaasti kosteuttaen samalla hiuksia ja hiuspohjaa. Tuotteen sisältämät kasvipohjaiset aktiiviaineet yhdessä sellerinsiemenuutteen kanssa tukevat hiuspohjan luonnollista kosteus-rasvatasapainoa. Pakurikääpä- ja kuusenoksatyviuutteet auttavat suojaamaan hiuksia ulkoisilta rasitteilta

CUTRIN shampoo ja hoito rasvoittuvalle hiuspohjalle
BIO + REBALANCE

TILAA TUOTTEET TÄSTÄ

KUINKA TUNNISTAT RASVOITUVAN HIUSPOHJAN?

Hiuspohjan talin eritystä säätelee hormonit. Näin ollen hiuspohjan rasvoittuminen alkaa murrosiässä ja on monesti voimakkaammillaan silloin. Ylimääräistä talineritystä on selkeästi havaittavissa jos aamulla pestyt hiukset ovat jo illalla rasvaiset. Talineritys on normaalia jos hiukset tarvitsevat pesua muutaman vuorokauden jälkeen.

HUOM. Kun tilaat tuotteita itsellesi jätä Viesti lahjakortille osio tyhjäksi ja siirry tilaamaan. Muista valita toimitustavaksi postitus.

HIUSTENLÄHTÖ

BIO+ STRENGTHENING FOR WOMAN & BIO+ ENERGY BOOST FOR MEN

Vahvistavat tuotteet hiustenlähtöön naisille ja miehille. Ennenaikaiseen hiustenlähtöön, oheneville hiuksille ja hiusten kasvatukseen. Antaa hiuksiin lisää voimaa ja tuuheutta.

HIUSTENLÄHDÖN SYYT

Hiustenlähtöön voi olla monta syytä ja monesti se onkin kausiluontoista hiustenlähtöä.

 • Stressi. Varmasti yleisin syy hiustenlähtöön on stressitila kehossa. Tämä tila hiuksissa tulee esille monesti viiveellä ja stressaava elämäntilanne voi olla alkanut jo useita kuukausia ennen hiustenlähtöä.
 • Hormonaaliset syyt. Raskaus ja imetys näistä varmasti yleisimmät. Kolmas imetyskuukausi on naisilla se milloin hiuksia alkaa lähtemään. Ohimoalueet ja hiuspohjan päällisosa on se missä hiustenlähtöä voi esiintyä hyvinkin voimakkaasti.
 • Ikä. Naisilla +50 ikävuosina hiukset voi alkaa harvenemaan ja hiuksista tulee hyvin ohuet.
 • Geneettiset syyt. Miehillä hiustenlähtö on hyvin usein perinnöllistä. Jos isovanhemmilla/ vanhemmilla on ollut pälvikaljua yms. On hyvin todennäköistä että tämä periytyy.
 • Hiustenlähtö voi olla myös kausittaista, on normaalia että kerran vuodessa on kausi jolloin hiuksia lähtee enemmän.
BIO+ STRENGTENING FOR WOMAN Tuotteet histenlähtöön ja hiusten kasvua tukemaan
BIO+ STRENGTENING FOR WOMAN

TILAA TUOTTEET TÄSTÄ

Shampoo ja hoito oheneville hiuksille
BIO+ ENERGY BOOST FOR MEN

TILAA TUOTTEET TÄSTÄ

HUOM. Kun tilaat tuotteita itsellesi jätä Viesti lahjakortille osio tyhjäksi ja siirry tilaamaan. Muista valita toimitustavaksi postitus.