Vaaleat hiukset ovat mielestäni aina pysyneet vahvasti muodissa, se millä tekniikoilla toivottu lopputulos saadaan aikaan vaatii meiltä kampaajilta kouluttautumista ja ajan hengessä pysymistä, vallitsevien raidoitus trendien mukaan.

Raidoitusmenetelmiä on Balayagesta Air Touch -tekniikoihin useita erilaisia, halutun luonnollisemman tai kirkkaamman lopputuloksen saamiseksi. Tällä hetkellä uusia tekniikoita syntyy koko ajan ja se antaa meille kampaajille lisää työkaluja toteuttaa asiakkaalle hänen unelmahiuksensa.

Alkuun on tärkeää tehdä huolellinen asiakaskonsultaatio ja selvittää tätä kautta millaisia toiveita asiakkaalla on hiustensa suhteen. Seuraavassa listassa on kysymyksiä, joihin on hyvä saada vastaus, ennen kuin kampaaja valitsee värjäystekniikan.

Konsultaatiokysymykset

Tällaisten kysymysten avulla pystytään jo hahmottamaan mitkä tekniikat toimivat haluttuun lopputulokseen parhaiten. Täytyy myös ymmärtää, että mielikuva ja toive jostain tietynlaisesta väristä, joka jossain mallikuvassa on, ei välttämättä näytä hiuksissa samalta. Eli jos kuvassa kaunis raidoitettu hius on kauniisti laineilla, mutta hiuksia ei todellisuudessa koskaan pidetä tällä tavoin, ei väri myöskään näytä sitten samalta kuin siinä mallikuvassa. Siksi on tärkeää muistaa keskustella asiakkaan kanssa, jotta päästään toivottuun lopputulokseen.

Raidoitustekniikoita on siis useita erilaisia niin kuin myös tarvikkeita ja välineitä mitä raidoituksessa käytetään. Tärkeimmässä roolissa on varmasti folio ja sitä kuluu kyllä runsaasti, käytän itse myös paljon muovista lastaa apuna niin folio kuin vapaankäden tekniikoissa ja myös erikokoiset ja malliset siveltimet valitsen aina tietyn tekniikan mukaan vain sen takia, että lopputulos on hyvä ja se helpottaa työskentelyäni.

Eniten tehdään tällä hetkellä folioraitaa erilaisin osituksin, mutta myös vapaankäden (Balayage) raidoituksia tehdään edelleen paljon. On hyvä myös tiedostaa, että kaikki tekniikat eivät valitettavasti sovellu kaikille hiuslaaduille ja myös haluttu lopputulos vaikuttaa tekniikan valitsemiseen. Mutta tärkeintähän ei ole se millä tekniikalla tehdään kunhan lopputulos on kaunis ja se mitä toivotaan. Eikö vaan 😉

Tämän päivän raidoitustyöt ovat muutamassa vuodessa muuttuneet niin ajan käytön kuin tekniikoidenkin suhteen. Enää ei pitkien hiusten raidoitusta ja leikkausta tehdä pariin tuntiin. On tullut uusia tekniikoita, pikkutarkkaa työskentelyä, jonka takia aikaa tällaiseen työhön menee kauemmin kuin ennen. Raitojen päälle tehdään myös taittosävytyksiä ja mikä tärkeintä hoidetaan hiusta, jotta se kestää vaalennuskäsittelyt.

Erilaisia tekniikoita

Balayage on värjäystapa, jossa hiukset on kuin taulu jota maalataan. Tässä tekniikassa ositukset ovat suurempia ja vaalennusaine viedään siveltimellä hiukseen, häivyttäen kohti tyveä. Jos halutaan pehmeämpi lopputulos tällöin osiota ei ”läpivaalenneta” vaan vaalennusaine jätetään hiuksen pintaan. Myös tässä tekniikassa voidaan käyttää apuna folioita tehostamaan vaalennusta.

Balayage- värjäys

Highlights, Babylights, Teasy Lights, Harsoraidat jne… Nämä on varmasti ne tällä hetkellä kaikista käytetyimmät menetelmät luoda joko kirkkaita vaalennuksia tai pehmeämpiä, luonnollisia ”auringon” vaalentamia hiuksia. Näillä eri tekniikoilla pystytään vaikuttamaan siihen miten selkeästi tyvikasvu tulee näkyville ja mikä on hyvä raidoitusväli, jotta säästetään myös hiusta turhalta rasitukselta.

Harsoraidat
Vaaleat raidat

Tupeerausraidoituksessa otetaan joko osio tai poimitut raidat, jonka jälkeen kammalla tupeerataan kohti tyveä lyhyt kasvava hius pois osituksesta, jolloin jäljelle jäänyt osio vaalennetaan ja lopputuloksesta tulee tyvialueelta pehmeämpi.

Air Touch- tekniikka on tällä hetkellä se mistä kaikki puhuvat, mutta myös se hitain tekniikka. Tässä otetaan selkeä ohkainen osio, jonka jälkeen pidetään siitä kiinni ja puhalletaan föönillä se lyhyt kasvava hius osiosta pois ja jäljelle jäänyt harsomainen osa vaalennetaan. Mutta jos halutaan esimerkiksi päästä eroon vaaleista hiuksista ja saada näihin pehmeää syvyyttä niin tätä tekniikkaa voi käyttää myös päinvastoin niin, että värjätäänkin se puhallettu osio tummemmalla värillä.

Raidoittamisen jälkeen hiukset yleensä sävytetään tai joskus voi riittää myös sävyttävät pesu/hoitotuotteet, joista yleisimmät sävyt ovat helmiäinen, hopea tai roosa.

Airtouch raidoitustekniikka
Ruusukulta

On tärkeää muistaa myös huolehtia hiusten hyvästä hoidosta niin kotona kuin kampaamossa ja siksi suosittelemmekin hoitoja vaalennusten yhteydessä, joista suosikikseni on tullut ehdottomasti Cutrinin Nutri Repair naamio, se syväkosteuttaa ja rakennepaikkaa käsiteltyjä hiuksia.

Muistakaa hoitaa hiuksianne oikeanlaisilla tuotteilla, näin takaatte sen, että hiukset pysyvät vahvoina ja hyväkuntoisina.

Valoisaa kevättä!

-Minna