Permanentti on jälleen trendikäs. Kukapa ei haluaisi helppoa ja ilmavaa kampausta, joka vaan paranee tuulessa ja tuiskussa. Kesällä kiharat voi antaa leijua vapaana tai solmia huivilla erilaisiksi kampauksiksi. Talvella kihara ei painu pipon alla, eikä räntäsadekaan sitä hetkauta. Mitään pese ja pidä- kiharaa ei kuitenkaan valitettavasti ole olemassa, vaan permanenttikin vaatii omat hiustenlaittorituaalit.

Permanentti
Kestokihara toimii kesät ja talvet! Tässä kihara on puristeltu muotoonsa ja se on saanut kuivua vapaana.

Permanentti tarkoittaa siis hiusten kestokiharaa, jossa hiukset käsitellään kemiallisesti uuteen muotoon permanenttirullan avulla. Permanenttia tehdessä otetaan huomioon hiuksen kunto ja pituus sekä asiakkaan toiveet kiharasta.

Permanenttiaine valitaan hiustyypin mukaan. Aineita löytyy normaaleista käsitellyille hiuksille. CUTRININ- muoto sarjan permanenttiaineet antavat minulle mahdollisuuden tehdä kiharat myös erittäin vaalennettuihin hiuksiin. Tällöin permanenttiaineen alla käytetään lisäksi suojaavaa hoitoainetta.

Haluttu lopputulos syntyy valitsemalla sopiva permanenttirullan koko sekä oikea rullaustekniikka. Isoihin kiharoihin on omat erikoisrullat. Pitkiin hiuksiin teen usein spiraalirullauksen, koska tämä tekniikka saa pitkän hiuksen kiharat näyttämään kauniimmalta. Permanenttia käytetään myös hiusten tukemiseen, silloin kun halutaan kestävä ja ilmava föönaus.

Erikoisrullilla tehty permanentti
Tämä isoilla erikoisrullilla toteutettu permanentti on kuivattu softerilla.

Kihara muotoillaan sopivilla muotoilutuotteilla, hyviä tuotteita kiharan alle ovat muotovaahdot, geelit ja kiharan hiuksen voiteet. CUTRIN-muoto sarjasta löytyy oma suosikkini, Light Volumizing Mousse. Muotoilutuotteen avulla kiharat puristellaan sormin muotoonsa ja annetaan kuivua itsestään tai käytetään softeria (hiustenkuivaajan kiharasuutinta). Softerin avulla kiharasta tulee erittäin ilmava. Kampaa tai harjaa ei kiharan viimeistelyssä käytetä, ellei haluta föönata hiuksia suoraksi.

CurlyGirl- menetelmä sopii myös kestokiharaan täydellisesti, sitä ei tosin tarvitse niin tarkasti noudattaa, sillä kihara lähtee pois vasta hiusten kasvun myötä.

Kihara tulee aina takaisin, sillä kokemukseni mukaan kiharaa hiusta ei voi muuta kuin rakastaa!

– Tuire